Aandachtspunten bij een schoorsteen verwijderen

Ga jij binnenkort jouw schoorsteen laten verwijderen? Dit is een belangrijke stap om te ondernemen als je last hebt van lekkage, of als je gewoon van de schoorsteen af wenst te zijn. In dat geval gelden een aantal aandachtspunten die ervoor zorgen dat de klus voor jou een stuk gemakkelijker zullen verlopen. Weet van tevoren hoeveel geld je ter beschikking hebt en hoeveel tijd je naar verwachting kwijt bent aan de verbouwing. Daarnaast is het van belang om het juiste materiaal aan te schaffen of in te huren. Een andere optie bestaat uit een bouwafval container via Puincontainershop.nl huren, aangezien je hierdoor al het puin direct een opslagplaats geeft. 

schoorsteen verwijderen

Hoe kan je de schoorsteen verwijderen?

Als je schoorsteen gaat verwijderen dan kun je kiezen voor een puincontainer huren bij Puincontainershop. Hierdoor ruim je de troep die vrijkomt direct op. Kies vooral voor een container bestaande uit het juiste materiaal. Bij het verwijderen van een schoorsteen zal extra ruimte ontstaan, die je kan gebruiken om de woonkamer op een andere manier in te richten. Voordat je hieraan begint moet je weten om welke soort schoonsteen het bij jouw woning gaat. Je hebt een dragende schoorsteen en een niet-dragende schoorsteen. Voor een dragende schoorsteen geldt dat je deze niet zomaar mag afbreken aangezien het onderdeel uitmaakt van de woning. Bij een niet-dragende schoorsteen mag je deze wel afbreken. 

Verschillende opties bij het verwijderen

Er gelden verschillende opties als je besluit om de schoorsteen op het dak te verwijderen. Een van de opties die je hebt is enkel de schoorsteen weghalen door vakmensen in te huren. Na afloop van de klus zullen ze de schoorsteen netjes achterlaten, door de opening bijvoorbeeld netjes dicht te maken. Een andere optie is om de schoorsteen binnenshuis te verwijderen, hiervoor heb je tevens een vakman nodig. Een professioneel heeft deze klus zo geklaard. Ten slotte kun je kiezen om de schoorsteen volledig te verwijderen, hierbij heb je een tijdelijke draagconstructie nodig om een instorting te voorkomen. 

Prijzen van de klussen

Voor iedere klus geldt dat de prijzen weer verschillen, afhankelijk van de duur en het materiaal dat je voor de klus nodig hebt. Daarnaast zijn de prijzen per bedrijf verschillend, waardoor het van belang is om van tevoren een offerte aan te vragen. Op deze manier kun je veel geld besparen. Desondanks blijft de prijs voor het verwijderen van een schoorsteen meestal rond de 2000 euro.