Gaskachel

We kennen niet alleen centrale verwarming maar ook lokale verwarming. Hiermee wordt bedoeld verwarming door gashaarden, hout- en kolenkachels, gaskachels, e.d.

Een van de belangrijkste kenmerken van vrijstaande gaskachels is het gemak. Met een druk op een knop of aan de thermostaat, is een gaskachel onmiddellijk warm en enorm rustgevend.

Er zijn drie verschillende soorten vrijstaande gaskachels:

  • top ontluchtingsinrichting
  • directe ontluchtingsinrichting
  • ontluchtingsinrichting-vrij

Binnen deze categorie├źn is er een breed scala van beschikbare maten met wisselende verwarming vermogens. Maar, het voordeel van gaskachels is de installatie flexibiliteit waardoor het gemakkelijk is om een gaskachel te installeren in elke ruimte van het huis.

Het kijkvenster speelt een grote rol in het genot van gaskachels omwille van het rustgevende vuur. Gaskachels kunnen worden gekocht in een enorme waaier van modellen, kleuren en afwerkingen. Veel fabrikanten produceren kachels die een weerspiegeling zijn van bepaalde architectonische stijlen.

Net als elk ander apparaat, is het belangrijk voldoende tijd te besteden bij het zoeken van een toestel dat aan uw behoeften voldoet.

Om te zorgen voor de veilige en betrouwbare installatie van een gaskachel, beveelt men om een professionele installateur de taken uit te laten voeren.

Gas kachels branden zeer schoon en vereisen weinig onderhoud. Maar omdat de veiligheid een zaak is, wordt het hier ook aanbevolen om een gaskachel professioneel te laten onderhouden te minste elke twee jaar om te zorgen voor topprestaties. Daarnaast kan u best ook elk jaar de schoorsteen en ventilatieopeningen laten inspecteren.

Aardgas en propaan zijn de brandstoffen die voor gas kachels gebruikt worden. Aardgas is de meest gebruikte, terwijl propaan vaak gekozen wordt als aardgas niet beschikbaar is. Het is wel te verstaan dat een kachel deze twee verschillende soorten gas niet te samen ondersteunt.