Open haard of schouw verwijderen: let op deze punten

Heb je een woning gekocht waar een schouw in staat? Dan is het best mogelijk dat je hier niet zo blij van wordt en dat je deze wilt laten verwijderen. Dat is geen gemakkelijke opgave, maar het is wel goed mogelijk. Let dan op een aantal belangrijke punten. Denk bijvoorbeeld aan een bouwafval container van Paridon Containers. De volgende punten zijn verder ook van belang om mee te wegen.

open haard verwijderen

Inzicht in de risico’s

Het is belangrijk om het werk niet te onderschatten. Er zitten de nodige risico’s aan. De schouw heeft vaak een dragende of stabiliserende functie. Die kan je dus niet zomaar weghalen. Risico’s zijn dat er scheren in de muren ontstaan. Ook kan het zijn dat je niet meer aan wet- en regelgeving voldoet.

Gaat het om een dragende schouw?

Wanneer je de schouw gaat verwijderen, is het belangrijk om te bekijken of deze dragend is voor de constructie. Wanneer je geen dragende schouw hebt, dan kan je deze zo weghalen. Is deze wel dragend? Dan moet je deze volgens de juiste stappen afbreken en afvoeren door te kiezen voor een container huren in Hilversum via ParidonContainers.nl. Zo kan je deze gemakkelijk laten afvoeren tijdens de werkzaamheden.

De juiste stappen zetten

Als het gaat om de juiste stappen, dan is het eigenlijk heel simpel. Eerst ga je voor een goede voorbereiding. Vraag indien nodig een vergunning aan. Zorg dat een constructieberekening wordt gemaakt. Maak een stempelplan. Laat de schouw verwijderen en zorg voor vervanging van de schouw in de constructie. Volg je deze stappen, dan kan het eigenlijk niet fout gaan. Laat je daarbij wel helpen door een echte specialist.

Aandacht voor de kosten

Kijk tot slot ook naar de kosten van de verbouwing. Je wilt niet meer kwijt zijn dan nodig. Je doet er goed aan om even onderzoek te doen. kijk naar de prijzen voor tekeningen en berekeningen en vergelijk die met elkaar. Doe dit ook met de prijzen voor de sloopwerkzaamheden. Aan de hand daarvan kan je zorgen dat alles goed wordt verzorgd, zonder dat je te duur uit hoeft te zijn. Dit is altijd aantrekkelijk.