Verwarming Design

De grijze, saaie radiator maakt tegenwoordig steeds meer plaats voor stijlvolle design verwarming. Vandaag de dag zijn de verwarmingstoestellen ware kunstwerken die een aanvulling zijn op de stijl van het interieur. De verwarming in de vorm van een blad of een beeld, het kan allemaal. Er is heel veel mogelijk. Wat dacht je van een familieportret om de verwarming te verhullen? Ook de materialen waarmee de moderne radiator wordt gemaakt, kan bijdragen in de sfeer van de ruimte.

Wanneer je kiest voor design verwarming moet je rekening houden met de capaciteit die de ruimte nodig heeft. Er zijn drie soorten design radiatoren: de warmwater-, elektro- en gecombineerde uitvoering. De warmwater uitvoering is eenvoudig aan te sluiten op de centrale verwarming. De elektrische uitvoering kun je aansluiten aan het elektriciteitsnet. Het is een dure manier van verwarmen en daarom alleen geschikt voor ruimten waar weinig gestookt hoeft te worden. De gecombineerde uitvoering biedt extra luxe. Als je bijvoorbeeld buiten het koude seizoen (in de zomer als de centrale verwarming uit staat) toch de weldaad van warme handdoeken wilt hebben.

Design radiatoren zijn veelzijdig. Ze vullen met hun fraaie vormgeving de ruimte stijlvol aan. Daarnaast kunnen ze extra functioneel zijn. In de badkamer of keuken kan de design radiator ook dienst doen als handdoekdroogrek. Er zijn hiervoor speciaal ontworpen radiatoren met platte of ronde buiselementen die ruimte vrijlaten voor het drogen van theedoeken of handdoeken. Maar je kunt een design radiator ook gebruiken als scheidingswand tussen twee ruimten. Dankzij bijzondere vormgeving kunnen radiatoren zelfs de extra functie van wanddecoratie vervullen.

Wanneer de design verwarming niet voldoende capaciteit heeft om de hele ruimte te vervullen, kun je denken aan een combinatie met bijvoorbeeld vloer- of wandverwarming.