Verwarming Reparatie

De kosten voor reparaties aan de verwarming komen voor rekening van de eigenaar. Als je een huis huurt, komen de kosten voor de reparatie in de meeste gevallen dus voor rekening van de verhuurder. De verhuurder moet ook regelmatig onderhoud laten verrichten. Als het reparatie van schade betreft, veroorzaakt door nalatigheid van de huurder, wordt het een ander verhaal. In dat geval kan de verhuurder de reparatiekosten op de huurder verhalen.

Wie een eigen huis bezit, doet er goed aan een onderhoudscontract af te sluiten voor de verwarming en CV ketel. Een onderhoudscontract houdt een periodieke keuring van de installatie in, waarbij de verwarming wordt gecontroleerd en gereinigd. Soms valt onder de onderhoudsbeurt ook onderhoudswerkzaamheden in, zoals het bijvullen, ontluchten en energiezuinig afstellen. Mochten er zich storingen voordoen, dan kan men terecht bij de storingsdienst die 24 uur per dag bereikbaar is. De storing zal worden verholpen door een monteur. Er worden meestal geen voorrijkosten of uurloon berekend. Neem altijd de voorwaarden goed door. Dan weet je precies wat je verwachten kunt bij eventuele reparaties.

Vraag bij verschillende installateurs en fabrikanten prijzen en voorwaarden op als je een onderhoudscontract wilt afsluiten. Let niet alleen op de kosten, maar lees vooral de voorwaarden goed door voordat je een keuze maakt.

Je kunt ook een CV ketel leasen. Hiervoor betaal je een leasebedrag per maand. Het leasebedrag is afhankelijk van de keuze voor een ketel en installatiekosten. Het leasen heeft als voordeel dat je geen extra kosten voor onderhoud en reparaties hebt. Bij storing kun je 24 uur per dag gebruik maken van een storingdienst.