Antieke Radiatoren

De antieke radiatoren geven het interieur een nostalgische look. Dankzij de toenemende belangstelling voor authentieke bouwmaterialen, zijn ook de gietijzeren antieke radiatoren weer erg in trek. Een antieke radiator kan een gerestaureerd pand een authentiek aanzicht terug geven. De antieke radiator kan echter ook een blikvanger zijn in verschillende moderne interieurs. Je kunt denken aan verschillende stijlen, die ieder een compleet andere sfeer teweeg brengen. Denk maar eens aan de kostbare materialen die kenmerkend zijn voor de Art Deco of de weelderige vormen van de Jugendstil.

Er is volop keuze in antieke radiatoren. Allereerst zijn er de gerestaureerde antieke radiatoren en kachels. Deze zijn uniek en waardevol. Een antieke radiator wordt zo omgebouwd, dat deze technisch aan de moderne tijden voldoet, zonder in te boeten aan de historische eigenschappen en uitstraling. Veel modellen worden geïmporteerd uit Amerika en Engeland. Onder de antieke strakke radiatoren behoren de ouderwetse witgrijze radiatoren. Deze krijgen een bijzondere uitstraling als ze zijn afgeperst, gestraald en in de primer gespoten. De antieke strakke radiatoren zijn er in verschillende kleuren. Er zijn ook nieuwe gietijzeren radiatoren in de handel verkrijgbaar.

Antieke radiatoren kunnen de plaats innemen van de oude radiator. Gerestaureerde of bewerkte radiatoren hebben dezelfde (en vaak meer) capaciteit. Omdat de radiatoren zijn omgebouwd, kunnen zij eenvoudig worden aangesloten aan de centrale verwarming installatie. Voor de aanschaf van een antieke radiator kun je terecht bij gespecialiseerde handelaren. Vraag altijd om garantie en service.