Design Radiatoren

Designradiatoren hebben dezelfde functie als de gewone radiator. Ze zien er alleen veel mooier uit. Een designradiator vult het interieur of de stijl van een ruimte aan. De verwarming voegt daarom door de vormgeving iets toe aan de inrichting. Designradiatoren zijn vooral geschikt voor kleine ruimtes, bijvoorbeeld het toilet of de badkamer. Ze hebben niet zoveel vermogen als de gewone radiator. Je kunt een designradiator ook prima combineren met gewone verwarming wanneer je de designradiator in een grote ruimte wilt plaatsen.

De tijd dat men de designradiator alleen zag als handdoekdroger behoort eigenlijk tot de verleden tijd. Het vermogen van designradiatoren is in de loop van de tijd flink toegenomen. Het is tegenwoordig beslist mogelijk om een volledige ruimte te verwarmen met een sierlijke designradiator. Het hangt wel van het type kamer en de oppervlakte van de ruimte af of een designradiator ervoor geschikt is. Dit kun je het beste laten uitzoeken en berekenen door een installateur.

Je hebt designradiatoren in verschillende uitvoeringen. Zelfs de gewone radiatoren worden tegenwoordig in fraaie vormgeving aangeboden. Fabrikanten van designradiatoren kunnen naast het oog voor design door de vernieuwende technologie steeds meer tegemoet komen aan de moderne eisen op het gebied van milieu- en energiebesparing, zonder in te boeten aan het comfort. Thermic radiatoren zijn beschikbaar in diverse modellen: met rechte of gebogen buizen en in verschillende kleuren. Daarnaast zijn ze ook beschikbaar als wandmodel of vrijstaand. De modellen kunnen worden aangevuld met accessoires als spiegels en handdoekrekjes. Jaga designradiatoren zijn er in de meest uiteenlopende uitvoeringen, maar ze zijn vooral uniek door het gebruik van houtmaterialen. Er zijn radiatoren die gecombineerd worden met ventilatie om een optimaal rendement te krijgen met betrekking tot de luchtkwaliteit en energiebesparing.