Glasverwarming maakt een einde aan tocht en kou in de buurt van het raam. Dankzij deze nieuwe vorm van isolatie worden ramen spaarzame warmtebronnen.
Glasverwarming draagt bij aan isolatieverbetering door onzichtbare en neutrale metaaloxidelagen aan te brengen op glasoppervlak. Hierdoor wordt een aanzienlijk verbeterde isolatiewaarde bereikt. Het glas wat voor glasverwarming gebruikt wordt, is gemaakt van gehard veiligheidsglas. De metaallaag op de binnenkant van de binnenste ruit werkt als verwarmingselement en de metaallaag op de binnenkant van de buitenste ruit als reflector. De dikte van het glas hangt samen met de afmetingen van het raam en de plaats van het gebouw of woning. De ruit aan de buitenzijde is altijd een beetje dikker dan de ruit aan de binnenzijde. Hiermee wordt een betere geluidsisolatie teweeg gebracht. Tussen de ramen in is een kleine ruimte dat dienst doet als vochtvrij luchtkolom. De ruimte tussen de ramen wordt hermetisch afgesloten. Je ziet geen verschil met dubbele beglazing en er treedt geen condensatie op.
Glasverwarming geeft een onmiskenbaar effect van comfort en welbehagen. Temperaturen tussen 16 en 18 graden Celsius zijn voldoende voor een behaaglijke warmte tot stand te brengen. Zodoende is er voor de woning nog maar weinig energie nodig om een behaaglijke temperatuur te krijgen en te behouden. Dat scheelt aanzienlijk in de stookkosten. De stralingswarmte van glasverwarming is direct voelbaar na inschakeling. Glasverwarming kan zowel als hoofd- en bijverwarming dienen.
Omdat glasverwarming stofverplaatsing (wat het geval is bij oude radiatoren) reduceert, is het een ideale warmteverstrekker voor astmapatiënten. De stralingswarmte draagt bij aan een gevoel van welzijn en comfort. Daarbij filtert glasverwarming het schadelijke UV licht. Glasverwarming kan hiermee bijdragen aan een goede gezondheid.