Infrarood Terrasverwarming

Bijna alle terras verwarmers werken met infraroodstraling. Infrarood verwarming wordt tot stand gebracht met elektriciteit. De infrarode straling verhoogt de gevoelstemperatuur omdat het de objecten die het raakt direct verwarmd. Het is niet afhankelijk van de werkelijke luchttemperatuur. Daarom is infrarood verwarming ook zo geschikt voor terras verwarming. Het is overigens wel van belang om te kiezen voor een zoveel mogelijke tochtvrije plek op het terras. Een winderig terras heeft namelijk geen profijt van terras verwarming.

Moderne elektrische terras verwarming werkt met kortgolvig infrarood lampen. Deze geven een rendement van ongeveer 90 procent. Het rendement is de verhouding tussen afgifte van warme lucht en de afgifte van warmtestraling.

Je hoeft niet het hele terras te verwarmen, omdat infrarood straling werkt met gerichte stralingswarmte. Je kunt stellen dat terras verwarmers van 1500W voldoende zijn om een terras van zes vierkante meter te verwarmen. Voor een terras van acht vierkante meter heb je aan 2000W ruim voldoende. Een groter terras kan verwarmd worden door het plaatsen van meerdere terras verwarmers op strategische plaatsen.

Aan elektriciteit kost een infrarood terras verwarmer per uur ongeveer 40 eurocent. Mocht je per jaar honderd uur gebruik maken van de terras verwarmer, dan kost deze op jaarbasis dus 40 euro. Dit zijn de kosten voor een particulier met een gemiddeld verbruik.

Er bestaan naast de elektrische terras verwarmers ook gasgestookte terras verwarmers. Ze werken op aardgas, butaangas of propaangas.

Tegenwoordig zijn er hele fraaie design modellen op de markt gebracht. Een goedkoper, maar misschien minder veilig alternatief, is de ouderwetse vuurkorf of vuurschaal of de aardewerken tuinkachel of vuurpot.

Prijs terrasverwarming infrarood

De prijs van infrarood terrasverwarming kan sterk van variëren. Er zijn kleine infrarood verwarmingstoestellen, maar natuurlijk ook grotere die meestal bij horeca zaken gebruikt worden. Daarnaast zijn er natuurlijk ook veel verschillende types en merken van infrarood verwarming. Een van de bekendste merken zijn Solamagic en Philips infrarood terrasverwarmers.

Verschillende types:

  • inhouwen in uw plafond
  • installeren op uw plafond
  • waterdicht
  • met belichting
  • zonder rood licht
  • vrijstaand
  • wandmontage
  • dimmen of draadloos afstellen

Het aanschaffen van dergelijke infraroodtoestellen kan u bij verschillende winkels. Vaak bieden winkels zoals Aldi, Lidl, Gamma, Hubo, Brico enz. een infraroodverwarming tegen voordelige prijzen.