Infrarood Verwarming

Infrarood verwarming is dat lichamen en voorwerpen worden opgewarmd en niet de lucht. Deze nemen warmte op en gaven ze op hun beurt weer de warmte af. Aangezien er geen warmte verloren gaat, is dit proces zeer efficiënt. Door andere, gewone verwarmingstoestellen wordt de lucht meteen opgewarmd. Daarop volgt een warmteoverdracht tussen objecten/personen en opgewarmde lucht.

Wanneer je buiten komt op een zonnige dag, zal je het effect van infraroodstraling snel opmerken. De lucht zal niet opgewarmd zijn maar wel de voorwerpen en lichamen. Je voelt dit ook zelf op je kleren,pet, enz. Infrarood zijn dus stralen die worden op- en afgenomen.

Men voelt infrarood verwarming direct in de kamer als het wordt aangezet. Het proces vindt zeer snel plaats. De voorwerpen zullen het onmiddellijk opnemen en daarna weer vlug afgeven aan de lucht. Dus de luchttemperatuur in de kamer stijgt exponentieel.

Infrarood verwarming werkt met panelen. Dus het neemt geen enkele ruimte in je woning in. De installatiekosten bedragen ook zeer weinig. Je hebt ook geen schoorstenen nodig. Je kan ook de panelen op het plafond plaatsen. Je moet deze panelen helemaal niet onderhouden.

Deze laat geen sporen na zoals geluid- of reuksporen. Het is de ideale verwarmingsbron voor mensen met ademhalingsproblemen zoals astma en ook reuma door het feit dat er geen giftige of schadelijke stoffen vrijkomen. Het paneel wordt nooit volledig warm, dit is een voordeel voor de mensen die kinderen hebben. Er is ook geen sprake van condensatievorming.

Zulke panelen zijn in alle vormen en maten te verkrijgen. Je kunt speciaal een verwarmingspaneel laten bouwen op maat. Ze wegen tussen de 1 kg en 15 kg. Sommigen wegen ook meer. Het glasplaat is gemaakt van een soort veiligheidsglas.

Elk paneel heeft ook een thermostaat zo kun je de temperatuur zelf regelen zodat het niet te koud/warm wordt. Als je zo’n paneel tegen een koude buitenmuur plaatst, kan de thermostaat in de war worden gebracht en zelf ontregeld worden. Dus plaats deze op binnenmuren.

Deze panelen kosten zeer veel maar als je al de voordelen eens ziet dan is het zeker de moeite waard om er één aan te schaffen. Tegenwoordig plaatsen meer en meer mensen deze soort verwarming, naast de zonnepanelen die ook zeer veel worden gebruikt. Waarom niet iedereen dit heeft is omwille van de hoge prijs die je er voor moet betalen.

De aanschaf van een paneel is bij Maxxinno.nl niet duur. Het duurste paneel kost 839,00, incl. uitgebreide digitale thermostaat, 5 jaar garantie en btw. Daarbij komt dat de terugverdientijd met ons paneel erg snel is bereikt (een woning van 150mtr2 verwarmen kost ong. 540,00 per jaar) en doordat er géén installatiekosten zijn maakt dit het ook goedkoper in aanschaf. De panelen behoeven geen onderhoud en gaan na verloop van jaren niet minder presteren. Een conventionele c.v. kost al snel het 2- 3 voudige als men de installatie, onderhoud en vervanging na 5- 10 jaar meerekend.